VH Consult - Lasertechnology & Engineering

Ingenieursbureau voor innovatie en lasertechnologie

Wim‐van‐der‐Hoek prijs voor constructieve ontwerp‐opdrachten in de werktuigbouwkunde

In 2022 nemen wij, evenals in 2021, als jury‐lid deel aan het beoordelen van studies in een samenwerkingsverband van de verschillende instellingen voor technisch hoger en universitair ontwerp‐onderwijs voor de Wim‐van‐der‐Hoek prijs, de prijs voor werktuigbouwkundig en DDP-waardig eindstudiewerk.
Deze prijs is gedoteerd met € 1.000,‐.
Voor de pas afgestudeerde ingenieurs is alleen al de nominatie voor deze prijs een belangrijk punt voor een CV!

Voor het eerst is in 2021 de prijs niet in Veldhoven uitgereikt, maar in de Brabanthallen: de Covid infecties waren daar debet aan. Ook voor het eerst waren dames genomineerd voor de Wim‐van‐der‐Hoek prijs.
De postersessies vielen helaas buiten de mogelijkheden.

In 2021 zijn zeven inzendingen ontvangen: de AVANS Hogeschool, de Fontys Hogeschool, de TU Delft en de TU Eindhoven.
Het zijn opnieuw alle scripties van buitengewone kwaliteit, variërend van een zeer praktische uitwerking van een technisch‐ontwerp tot een theoretisch knap uitgewerkte nieuwe benadering.

Van geïnteresseerde eindstudenten zien wij, in overleg met hun studiebegeleiders, in de periode van 1 augustus 2022 ‐ 31 juli 2022 afstudeerwerken voor beoordeling graag tegemoet, graag voor 10 september a.s.

In 2022 is de uitreiking van de Wim-van-der-Hoek prijs, op donderdag 17 november, om 16.15 uur, tijdens de Precisiebeurs, dit jaar ook weer in de Brabanthallen in Den Bosch.
De toelichting van 2021 in de Wim‐van‐der‐Hoek constructeursprijs geeft de informatie over eventuele deelnmame en in het Engels geeft de informatie voor internationale studenten; in grote lijnen verandert dit voor 2022 niet.